This house, previously a two bedroom “artist’s studio” infill building, has been dramatically transformed into a bright four bedroom family home. Nestled between two imposing Grade II listed buildings, the house is set well back from the road behind trees and a front garden, and behind the building line of the terrace of which no.’s 12 & 14 form part. The existing building was an almost invisible part of the local built environment and Gresford Architects’ scheme has been carefully designed to keep it that way. High quality bronze and white limestone used on the exterior of the brick built structure blends the house subtly into the historic St John’s Wood Conservation Area.

Three bedroom suites have been created on the first floor, with a formal entertaining area on the ground floor and a family area including kitchen and eating, sitting and external spaces at basement level. The downstairs living area now houses a double height light well which brings natural light streaming down into the basement, creating a bright space, despite being almost 6m underground.

Credits Terms & Privacy