Chieveley has been built as a commercial proposition to show that a Passivhaus can be a crisply designed modern piece of architecture that eschews the clichéd 'hair shirt' approach to sustainable living. The four bedroom house was prrefabricated off site and constructed on the site of an old water tower on the edge of the village of Chieveley in West Berkshire.

With its large windows and generous living spaces, the four bedroom family house is a comfortable, contemporary interpretation of the locally found historic timber framed buildings it draws inspiration from. Unusually for a Passivhaus it is orientated to the west to take advantage of beautiful views over open countryside, and its warm and characterful interior shows how bright and joyful life in a Passivhaus can be.

Credits Terms & Privacy