Gresford Architects has breathed new life into the property with the construction of a highly sustainable, eco-friendly two storey rear extension housing a new kitchen and dining area on the ground floor and a third bedroom and bathroom on the first floor.

Sliding doors in the new kitchen and dining area provide direct access into the garden. Further glazing in the roof of the new structure allows light to flood through the new open space into the existing living area of the house, which now has views of the garden through the kitchen. The extension is honestly expressed with a cross laminated timber frame that is left exposed on the ceiling of the kitchen area and around the new windows.

The warm timber interior continues to the first floor, where a new pine clad bedroom over-looks the garden below. The downstairs bathroom has been moved upstairs near to the three bedrooms, providing the family with a more comfortable and convenient living space.

Clad in sustainable Douglas Fir, the rear timber façade will weather over time to a beautiful shade of silver-grey providing a subtle natural look which will blend the building into its surroundings.

Credits Terms & Privacy